OVER ONS

Wij zijn een kleinschalige kennel gesitueerd midden in het groene hart van Nederland. Wij fokken maximaal 1 nestje beagles per jaar. Wij fokken rastypische beagles waarbij gezondheid, karakter, werklust en schoonheid even belangrijk zijn. Onze stamteef Millie (Milli Vanilli v.d. Hoefstal) heeft 2 prachtige nesten gegeven waar we van elk nest een dochter hebben aangehoudem. Zij gaat nu met pensioen en blijft bij ons als roedelleidster van de meute. Ons eerste eigen gefokte teefje Flynn (Adaline Spring Athena) zal bij haar volgende loopsheid worden gedekt door een geschikte reu. Ze heeft tijdens het laatste nestje van Millie veel mee-gemoederd en wij kijken er naar uit dat ze straks heerlijk met haar eigen puppy’s gaat tutten. Onze puppy’s worden in huis geboren en groeien daar de eerste 8 weken van hun leven op. Deze fase is enorm belangrijk voor de pups om uit te groeien tot vrije evenwichtige honden. Wij besteden extra aandacht tijdens de vroege socialisatie voor zaken als ENS (Early Neurological Stimulation), ESI (Early Scent Introduction), vroege zindelijkheidstraining, veel speelgelegenheid met verschillende ondergronden en toestellen om het lichaamsbewustzijn en coördinatie zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Ook starten we met clicker-training en het netjes aan de lijn lopen. We introduceren de pups aan de jachtfluit om de eerste stappen voor het leren loslopen te zetten. Verder orgniseren wij als de pups 7 weken oud zijn een “Puppy Party” bij Sporthond in Conditie in Zegveld, en een “Puppy Adventure Walk” in de Soesterduinen. Ook gaan de pups naar “Werken met je Hond” in Maarsbergen om ze voor te stellen aan neuswerk (detectie en speuren). Kortom wij proberen onze puppy’s de allerbeste start van hun leven mee te geven! Vanzelfsprekend worden onze honden gechipt, gevaccineerd en ontwormd en worden ze door de dierenarts nagekeken. Alle onze puppy’s krijgen een stamboom uitgegeven door de raad van beheer. Wij voorzien de nieuwe baasjes van een uitgebreid puppypakket (waarbij plezier voor de pup en informatie voor de baasjes centraal staat), één maand gratis huisdierenverzekering van PetPlan, en een 1 jaar gratis (aspirant) lidmaatschap van de Beagle Club Nederland. Verder geldt bij ons nooit uit het oog uit het hart; en kunnen de nieuwe baasjes altijd voor advies contact opnemen.

Wij voeren onze pups versvlees van FarmFood.
inhoud puppypakket
U krijgt van ons een uitgebreid puppypakket mee.


Wij raden nieuwe puppy eigenaren altijd aan om puppy- en pubercursusen te volgen bij uw plaatselijke hondenschool. Hierna kunt u verder trainen: gehoorzaamheid, behendigheid, canicross, geurdetectie, zweetwerk of misschien wilt u wel met uw hond gaan showen en gaat u naar ringtraining. Wat u ook kiest, onze ervaring is dat beagles heel goed trainbaar zijn, mits ze goed begeleid worden. Dat betekent aandacht geven aan de hond. Ga er samen op uit, en wees consequent in de opvoeding. U zult beloond worden met een geweldige hond: een kameraad voor het leven!

Mocht u door de selectie komen en er een wederzijdse klik is dan krijgt u gelegheid kennis te maken met onze meute. De aanstaande baasjes worden nauw betrokken bij het hele proces van dekking, dracht, bevalling tot de dagelijkse puppy streken via een app-groep waar ik regelmatig updates en foto’s zal plaatsen. Vanzelfsprekend komen de aanstaande baasjes op bezoek om de pups te komen bewonderen en te knuffelen. Wij begeleiden de beste match tussen pup en aanstaande eigenaar (altijd in samenspraak en rekening houdend met voorkeur voor geslacht) door te kijken naar het karakter van de pup en of deze geschikt is voor de gezins/thuissituatie van de aankomende baasjes. Verder blijven wij graag betrokken met de pups ook nadat ze naar hun nieuwe baasjes gaan; dus u kunt altijd bellen voor advies of met vragen. Ook organiseren wij een jaarlijkse reünie-wandeling met alle nakomelingen.