Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn een kleinschalige beagle kennel en wonen midden in de Betuwe. Wij fokken gemiddeld 1 nestje beagles per jaar die in huiselijke kring worden grootgebracht.

Het welzijn van onze honden en de door ons gefokte puppy’s is onze allerbelangrijkste zorg. Onze beagles zijn op de eerste plaats onze huishonden en zijn volwaardig gezinslid. Ik neem de hele roedel dagelijks een paar uur lekker mee het bos in, en ik train wekelijks met ze (detectie, mantrailen en showtraining). En zo hoort het ook! We verwachten helzelfde van de aanstaande baasjes.

Het fokken is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Maar we nemen het fokken uiterst serieus en doen dat met beleid. Wij zijn dan ook lid en clubfokker van de rasvereniging (Beagle Club Nederland). Wij hanteren de regels van de rasvereniging en van de Raad van Beheer als minimale voorwaarden.

We kiezen er echter bewust voor om al onze honden op alle voor de beagle veelvoorkomende erfelijke aandoeningen te testen. Ook krijgen onze teefjes pas pups als ze minimaal 2 jaar oud zijn. Een teefje moet namelijk niet alleen fysiek een nest te kunnen grootbrengen, ze moet er ook mentaal aan toe zijn. Een evenwichtige moeder is heel belangrijk voor de sociale ontwikkeling van haar puppy’s. Verder beslist de moeder zelf wanneer ze bij haar puppy’s wilt zijn en hoe lang zij bij haar mogen drinken. Wij begeleiden haar daar zo nodig in.

Kortom, wij fokken rastypische beagles waarbij gezondheid, karakter, werklust en schoonheid allemaal even belangrijk zijn.

Puppy-periode bij de fokker

Onze puppy’s worden in huis geboren en groeien daar de eerste 8 weken van hun leven op. Deze fase is enorm belangrijk voor de pups om uit te groeien tot vrije evenwichtige honden. Wij besteden extra aandacht tijdens de vroege socialisatie voor zaken als Vroege Neurologische Stimulatie (Early Neurological Stimulation – ENS), Vroege Geur Introductie (Early Scent Introduction – ESI), vroege zindelijkheidstraining, veel speelgelegenheid met verschillende ondergronden en toestellen om het lichaamsbewustzijn en coördinatie zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Ook starten we met clicker-training en het netjes aan de lijn lopen. We introduceren de pups aan de jachtfluit om de eerste stappen voor het leren loslopen te zetten.

Goede voeding is heel belangrijk. Onze pups mogen zo lang dat de teef het toelaat bij moeders blijven drinken. Wij voeren onze pups vanaf 4 weken met vers vlees van Farmfood. Als snacks krijgen ze uitsluitend gedroogd vlees of vis, zoals konijnenoren, sprotjes, gedroogde pens en gedroogde kipfilet. Wij bieden de pups bewust natuurlijke voeding aan om zo een goede opbouw van de darmflora te garanderen.

Zodra de pups 7 weken oud zijn, gaan we met ze erop uit. Ten eerste houden we een “Puppy Party” (de puppy variant van apenkooien) bij een hondenschool. De Soesterduinen zijn de locatie voor de “Puppy Adventure Walk”. Ook gaan de pups naar “Werken met je Hond” in Maarsbergen om ze voor te stellen aan neuswerk (detectie en speuren). Voor een indruk van de eerste 8 weken bij ons verwijzen wij u graag naar onze puppy-pagina.

Kortom wij proberen onze puppy’s de allerbeste start van hun leven mee te geven! Onze honden worden vanzelfsprekend gechipt, gevaccineerd, ontwormd en door de dierenarts nagekeken. Alle onze puppy’s krijgen een stamboom uitgegeven door de Raad van Beheer. Wij voorzien de nieuwe baasjes van een uitgebreid puppypakket (waarbij plezier voor de pup en informatie voor de baasjes centraal staat) en één maand gratis huisdierenverzekering van PetPlan. Verder geldt bij ons nooit uit het oog uit het hart, en kunnen de nieuwe baasjes altijd voor advies contact opnemen.

U wilt graag een puppy van ons

Wij melden op de website zodra wij open staan voor aanvragen. Wij nodgiden u dan uit ons te mailen. Vertel wat over uzelf, uw thuis- en uw werksituatie. Hebt u eerder honden gehad? Waarom kiest u nu juist voor een beagle? Wat denkt u de hond te kunnen bieden? Bent u bekend met de gebruiksaanwijzing van dit ras (u moet minstens zo eigenwijs en volhardend als een beagle zijn)?

Mocht u door de selectie komen en er een wederzijdse klik is dan krijgt u gelegheid kennis te maken met onze meute. Wij betrekken de aanstaande baasjes via een app-groep nauw bij het hele proces van dekking, dracht, bevalling tot de dagelijkse puppy streken.

Vanzelfsprekend komen de aanstaande baasjes op bezoek om de pups te komen bewonderen en te knuffelen. Wij begeleiden de beste match tussen pup en aanstaande eigenaar (altijd in samenspraak en rekening houdend met voorkeur voor geslacht) door te kijken naar het karakter van de pup en of deze geschikt is voor de gezins/thuissituatie van de aankomende baasjes. Verder blijven wij graag betrokken met de pups ook nadat ze naar hun nieuwe baasjes gaan; dus u kunt altijd bellen voor advies of met vragen. Ook organiseren wij een jaarlijkse reünie-wandeling met alle nakomelingen.

En dan…

Wij adviseren nieuwe puppy eigenaren altijd om puppy- en pubercursusen te volgen bij uw plaatselijke hondenschool. Hierna kunt u verder trainen: gehoorzaamheid, behendigheid, canicross, geurdetectie, zweetwerk of misschien wilt u wel met uw hond gaan showen en gaat u naar ringtraining. Onze ervaring is dat beagles heel goed trainbaar zijn, mits ze goed begeleid worden. Dat betekent aandacht geven aan de hond. Ga er samen op uit, en wees consequent in de opvoeding. U zult beloond worden met een geweldige hond: een kameraad voor het leven!